WelkomAlgemeenVoorstellenPedagogisch medewerkersNieuwsOuders loginFoto's openbaarFoto'sContactOpeningstijdenOpgave activiteitenWet kinderopvangOudercommissieVacatureNieuwsbriefAlgemene voorwaardenGGD inspectierapportPedagogisch beleidsplanSamenwerking basisscholen FormulierenPrivacy beleid

Elk kind
        is een ster


 Menu:

Algemeen

Kinderdagverblijf Ministars is een erkende, particuliere en professionele dagopvang die tevens peuterwerk aanbied.

Plaatsing is mogelijk bij een minimale afname van 2 dagdelen.


Waar…
 
Ministars is te vinden binnen de muren van zorgcentrum St Petrus.

In het centrum van Boekel en toch in een natuurlijke omgeving.

Ministars biedt opvang in een knusse, gezellige omgeving aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Dit houdt in dat het gaat om één verticale groep.


Doelstelling…
 
Het belangrijkste vind ik dat kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn in een omgeving die het mogelijk maakt om zich tevens te kunnen ontplooien.

Bij Ministars krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo.

Elk kind is uniek en is daarom ook zo speciaal.


Ruimte…binnen
 
Ministars bezit 1 grote speelruimte met daar aangrenzend 1 badkamer en twee slaapkamers.

De ruimte binnen is ingedeeld met themahoekjes. Zo kunnen kinderen zich naar hartelust verkleden in de verkleedhoek, maar ook eten koken en voor de poppen zorgen in de poppenhoek. Ook is er een leeshoek om lekker even tot rust te komen.

Voor de “bouwers” onder de kinderen is ook een aparte hoek ingericht.

Aan kunstenaars geen gebrek bij Ministars dus wordt er ook regelmatig geknutseld, geplakt, gekleid, geverfd etc. etc. De vele en prachtige knutselwerken worden vervolgens “tentoongesteld” in de groep.

Ministars probeert zoveel mogelijk te werken met de verschillende jaargetijden. Maar ook met thema’s. Denk aan Zomer, winter, herfst, lente, maar ook aan carnaval, Pasen de Sint en Kerst.

Binnen het hele gebouw is er mogelijkheid tot het benutten van verschillende ruimten, zoals de ruimte waar gegymd kan worden.


Ruimte…buiten
 
Ook buiten is voldoende gelegenheid tot spel. Er kan rond worden gefietst, gerend, maar er kunnen ook cakejes worden gebakken op de rand van de zandbak.

De buitenruimte is recht voor de raampartij gesitueerd en dat geeft een prima overzichtelijk beeld voor de leidster.

Ook bevindt zich achter het gebouw een prachtige vlindertuin met wandelpaadjes.

Op loopafstand is er een dierenweide en zodra er een boodschap gedaan moet worden zijn ook de verschillende winkels op loopafstand.

Bij Ministars is het van belang dat kinderen zoveel mogelijk heerlijk buiten kunnen zijn. Er wordt gestreefd naar minimaal 1 x per dag. De buitenlucht doet kinderen goed en is bovendien hartstikke gezond.

Ook voor de wat kleinere Ministars is er mogelijkheid tot het naar buiten gaan. Zij kunnen mee in de wandelwagen of buggy, of gezellig in het hobbelzitje.


VVE...
 Voor- en vroegschoolse educatie houdt in dat kinderen op jonge leeftijd meedoen aan educatieve programma’s. De programma’s beginnen in het kinderdagverblijf en lopen door in de eerste twee groepen van de basisschool. De doelstelling van het VVE beleid is om de ontwikkeling van kinderen zodanig te stimuleren dat zij hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière te vergroten. Een VVE programma kent een gestructureerde didactische aanpak en neemt minimaal een aantal dagdelen per week in beslag.

Kinderdagverblijf Ministars heeft in 2009 het basisjaar gevolgd van VVE ism OCGH adviescentrum te Helmond. Het verdiepingsjaar met certificering is gevolgd in 2010/2011.Ministars mag zich sinds Juni 2011 officieel VVE gecertificeerd noemen. Daarbij komt dat er eind 2011, begin 2012 een vervolgtraject is geweest van vversterk. Ook in 2013 en 2014 is de scholing nader uitgebreid.
Binnen Ministars werken we dagelijks met VVE.

Zang en dans…
 
Zoals al eerder is geschreven staat het buiten zijn, het knutselen, maar ook het doen van andere activiteiten centraal.

Binnen Ministars bevindt zich de mooie liedjesmap. Nadat we aan tafel zitten of in een knus kringetje, mag elk kind een liedje kiezen. Zo leren de kinderen om op elkaar te wachten. Na elk gekozen liedje wordt er flink gezongen met de nodige dans erbij.


Activiteiten met de bewoners…
 
Regelmatig laten de pedagogisch medewerkers van Ministars een activiteit terug komen in samenwerking met de bewoners van het huis.

Zichtbaar geniet jong en oud van een verhaaltje voorlezen, samen dansen,eten, gymmen, knutselen, zingen of gewoon even gezellig een praatje maken.

 
Elk kind
        is een ster
Kinderdagverblijf Ministars • Burgtstraat 34 • 5427 AJ BOEKEL • tel. 0492- 328388 • info@kinderdagverblijfministars.nl